Aro i Loki

Barri: El Coll


Districte: Gràcia


Pertany a: Associació Malèfica del Coll, Gaudiamus i Escuats


Tipologia: Drac


Categoria: Foc


1ª Data documentada: 2022


Constructor/a: Elías Álvarez


Mides: 

Aro 102cm x 67cm x 44cm. 4,30Kg.

Loki 160cm x 65cm x 70cm. 6,9Kg.


Material: Poliestirè expandit auto-extingible i fibra de vidre amb 

epoxyi.


Punts de foc: 4 i 8 punts de foc desmontables


Actes propis:

Carnafoc, Festa Major del Coll, Seguici, Cercavila i Correfoc de Festa Major de Gràcia.

Aro i Loki. Font: Bestiari.cat

Anecdotari:

El dia vint-i-dos de febrer de l’any dos mil vint-i-dos, els Escuats, la secció infantil de la Malèfica del Coll, van trobar uns ous de Gaudiamus, el drac dels mil colors, al Parc de la Creueta del Coll. Els van cuidar i se'n van ocupar sense parar fins el vint-i-dos d’octubre del l’any dos mil vint-i-dos, just quan els Escuats celebraven el seu desè aniversari, moment en què les dues bèsties van néixer.


Aquestes petites bèsties son les primeres bèsties infantils de Gràcia. Es pengen a l’esquena dels diables escuats, tot jugant amb els seus portadors, i els acompanyaran en totes les seves sortides.


En primer lloc hi ha Aro, el més petit, amb trets més infantils, com les dents arrodonides. Pesa uns quatre quilos aproximadament, té quatre punts de foc i els portadors solen ser els Escuats més menuts. Seguidament hi ha Loki, el més gran, que llueix una flamant cua i unes dents terrorífiques i mostra una estètica més adolescent. Pesa uns set quilos aproximadament, té vuit punts de foc i els portadors solen ser el Escuats més grans.