Espurna

Barri: Sant Antoni


Districte: Eixample


Pertany a: Associació de Veïns i Veïnes del barri de Sant Antoni i administrada per la colla infantil Trapelles.


Tipologia: Porcs i senglars


Categoria: Foc, Protocol, Animació, Infantil


1a. Data documentada: 2019


Constructor/a: David García Llorca (Taller Constructors de Fantasies)


Mides: 30kg. Llargada: 130 cm,


Amplada: 90 cm, Alçada: 119 cm


Material: Fibra de vidre


Punts de foc: 7 punts


Actes propis:

Festa Major de Sant Antoni (darrer cap de setmana de gener) i Festa d'estiu de Sant Antoni (darrer cap de setmana de juny)

Anecdotari:

Aquesta bèstia de foc és filla de La Porca de Sant Antoni. Va ser concebuda durant les Festes majors de 2019, entre foc, olor de sofre i disbauxa. Per aquesta raó es tracta d’una bèstia molt entremaliada, com la majoria de criatures. Igual que la seva mare, està disposada a participar de qualsevol sarau, sigui de foc, aigua o una cercavila a ritme de tabals, sempre fent festa i engrescant a petits i grans. La bèstia recollirà a cada sortida els xumets dels veïns més petits del barri, un cop ja els volen deixar. Els seus diversos trets identitaris la fan molt particular i alhora impossible de determinar fermament quin tipus de figura és. El més evident són els trets de la mare, la Porca, però també té trets de drac,

de ratpenat, de porc senglar, de dimoni…

Tot i no tenir una figura paterna identificada, la bestiola té un munt de padrins i padrines que s’han assegurat que arribi al barri de Sant Antoni en bona forma.