Hydros

Barri: La Trinitat Vella


Districte: Sant Andreu


Pertany a: Grup de Diables Trinifoc


Tipologia: Drac


Categoria: Foc


1ª Data documentada: 2008


Constructor/a: Dolors Sans


Mides: 56Kg.


Material: Fibra de vidre


Punts de foc: 11 punts de foc , 3 a la boca, 6 a les ales i 2 a la cua


Actes propis:

Festa Major de la Trinitat Vella

Hydros de la Trinitat Vella. Font: acmphoto365

Anecdotari:

Heu sentit parlar alguna vegada del Rec Comtal? Us sona? Doncs la Trinitat Vella va ser, i és, una part molt important d’aquest Rec Comtal, i com a tal, necessitava un guardià que estigués a l’alçada. I aquest va ser l’Hydros, el guardià del Parc de les Aigües, una localització on podeu trobar la Casa de les Aigües de Trinitat Vella. L’Hydros és un drac molt responsable que sempre ha vetllat per la cura de l’aigua, ja que n'és conscient que és un bé molt valuós i escàs a la nostra terra. Per això, juntament amb en Nèbula i l’Ishum, van fer un pacte i cadascú s’encarrega de vetllar per una part de la natura.

D’aquesta manera, la Trinitat Vella està molt ben cuidada gràcies a les dues bèsties i a les persones que hi viuen, que comparteixen amb en Nèbula, l’Ishum i l’Hydros, l’estima i el respecte per la natura.

L'Hydros està decorat per tot el cos amb flames i elements al·legòrics a la seva condició de protector de la natura i de les aigües de l'antic Rec Comtal. De la peça destaquen les ales retallades i mig plegades, el banyam i la mirada penetrant.