Nèbula

Barri: La Trinitat Vella


Districte: Sant Andreu


Pertany a: Grup de Diables Trinifoc


Tipologia: Fantàstic


Categoria: Foc


1a Data documentada: 2008


Constructor/a: Dolors Sans


Mides: 35 Kg


Material: Fibra de vidre


Punts de foc: 3 punts de foc a la boca


Actes propis:

Festa Major de la Trinitat Vella

Anecdotari:

En Nébula és un follet del bosc, esperit protector de la natura. És una peça carregada de simbolisme ja que el cos és una mena de simbiosi del follet amb la natura, els braços són branques i arrels i en uns dels colzes duu un petit dimoniet que és la seva consciència i que el manté alerta dels perills que corre la Natura.


La llegend
a diu que fa molts i molts anys, la Trinitat Vella estava envoltada d’un gran bosc i de terres de cultiu. En aquell gran i màgic bosc, vivia en Nèbula, un follet que s’encarregava de protegir-lo i cuidar-lo. Però el bosc era gran i no era una feina fàcil de fer. Per sort no estava sol: l’Ishum, la seva consciència, sempre estava amb ell. L’Ishum, el simpàtic dimoniet que vigila des de l’aire el bosc i els seus voltants, avisa en Nèbula quan algú el fa malbé. I en els moments que tot està calmat, el pots trobar descansant al colze d’en Nèbula, sense deixar de vigilar.


I, sabeu què? No estaven sols cuidant de la natura. L’Hydros, el guardià de l’aigua els ajudava. Però això és una altra història, que podeu trobar a continuació...

En Nèbula. Font: acmphoto365